Medkvinner

Medkvinner er frivillige kvinner fra innvandrermiljøene som skal drive oppsøkende virksomhet blant minoritetskvinner. Medkvinner har som mål å forebygge sosiale og helsemessige utfordringer i innvandrerfamilier i Tromsø

Hvordan: Medkvinner startet med et initiativ av Helena Roos høsten 2019. Hun så et behov for at nyankomne flykninger kan få råd og veiledning på eget språk når de ankommer Tromsø. Det ble opprettet et kvinnenettverk som består av tre prosjekter. I januar 2020 ble møteplassen Lørdag kl to etablert som fysisk møteplass, der kvinner kan ta med sine barn. Facebook siden med samme navn gir tips og råd til innvandrere, og høsten 2020 ble det etablert en arbeidsgruppe for opprettelsen av Medkvinner i Tromsø.

Prosjektet er etablert med hjelp fra en rekke organisasjoner i Tromsø og finansiert av Dam-stiftelsen samt IMDI-midler og helse- og omsorgsmidler fra Tromsø kommune. Det er fysisk plassert i Tromsø Røde Kors, Frivillighetssentralen.  

De frivillige, medkvinnene, deltar på informasjonskvelder om temaer som: barn og oppvekst i Norge, helse, arbeid og økonomi. De får god kjennskap til de ulike tjenestetilbudene som finnes i Tromsø for målgruppen. Informasjonskveldene i medkvinnene organiseres av arbeidsgruppa, prosjektkoordinator og relevante tjenester i Tromsø kommune drevet av offentlige og frivillige organisasjoner. De jobber med oppsøkende virksomhet mot nyankomne innvandrere.

Deltakende forsker:
Marit Aure og Anniken Førde

Arrangør: Medkvinner er et samarbeidsprosjekt mellom: Tromsø Røde Kors, Norsk Folkehjelp Sør-Tromsøya og prosjektet Cit-egration ved UiT, samt enkeltpersoner.

Når: Første møte var i februar 2020, Medkvinner startet opp nov 2021

Hvor: Tromsø.

Lenke:
Besøk hjemmesiden til Tromsø Røde Kors

Kari Lydersen